Wat de Bijbel wél zegt over homo’s

Bijbel, Kerk en LHBTQ+

Kerk en homoseksualiteit. Velen denken dat dit water en vuur is. Maar op steeds meer plekken gaat het goed samen. Niet overal. Soms gaat het nog steeds helemaal niet samen, of “blijven we steken in zwijgen en dulden” (zoals Mgr. De Korte het eens uitdrukte).
Hoe dan ook, een onderliggende vraag blijft: Maar hoe zit het dan met de Bijbel? Want ‘eigenlijk’ mag het toch niet van God?

In het boek ‘Wat de Bijbel wél zegt over homoseksualiteit’ wordt deze vraag onder de loep genomen – met verrassende conclusies. Pater Mark-Robin Hoogland, provinciaal overste van de congregatie van de passionisten, kwam dit boek tegen tijdens een verblijf in de VS en besloot het te vertalen in het Nederlands. Omdat hij in zijn pastorale praktijk nog te vaak mensen tegenkomt die als gelovige worstelen met hun seksuele geaardheid of die van hun kinderen of vrienden.

Op dinsdagavond 15 november zal pater Hoogland een inleiding houden over die vraag: wat zegt de Bijbel over seksuele geaardheid van mensen? En wat kan, mag of moet de houding van de kerk(en) zijn?
De avond begint om 19.30 uur. Toegang is gratis, opgave vooraf gewenst: 043 4501741 of via de website www.kloosterwittem.nl/Agenda

Delen