Wandeling van Sittard naar de Heiligdomsvaart in Susteren

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert op zondag 4 september a.s. in het kader van de Heiligdomsvaart in Susteren een pelgrimswandeling van Sittard naar het zevenjaarlijkse religieuze festijn aldaar.

De groepstocht begint om 10.00 uur in de Jezuïetenkapel Ursulinenhof aan de Deken Haensraetsstraat te Sittard met een bezinningsmoment. Het thema is ‘Wat is er (nog) heilig?’ De 11 km lange wandeling gaat via de Sint-Nicolaaskerk van Millen (D) en langs de Vloedgraaf naar het kapelletje ‘Maria aan het Hout’ in Susteren, waar de pelgrimswandeling rond 13.00 uur wordt afgesloten met opnieuw een moment van bezinning.
Daarna is er een pauze in het nabij gelegen ‘Aetcafé d’n Hook’, in afwachting van de start om 14.00 uur van de historische Reliekentocht vanaf het Salvatorplein.
Men kan daarna vanuit Susteren de trein terug nemen naar Sittard, of om 15.00 uur ruim 11 km mee terugwandelen via het Salviuskerkje te Limbricht naar het startpunt

Het startpunt van de wandeling is slechts 7 minuten lopen vanaf het station van Sittard.
Om mee te doen hoeft men zich niet vooraf aan te melden; om 10.00 uur aanwezig zijn bij de Ursulinenhof is voldoende. Deelname is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

 

Delen