Vijfdaagse Zomertijd, ademtijd (3-7 juli)

In de zomer staat de natuur volop in bloei en is er leven in overvloed. Wij mensen vormen een onderdeel van de natuur, zijn zelf ook natuur. Ook wij kunnen bloeien en het leven volop in ons laten stromen. We hoeven alleen maar tijd te nemen om rust te vinden en op adem te komen. Dat kan in deze retraite. Je neemt tijd voor jezelf en vertraagt je levenstempo. In die vertraging kan helder worden hoe je leven eruit ziet, wat belangrijk voor je is en wat je anders zou willen. Wat daarbij helpt is de natuurlijke adem, meditaties en uit je hoofd gaan. Die drie ‘sleutels’ lopen als een rode draad door de retraite.

Op het programma van deze zomerretraite staan diverse meditaties zoals loopmeditatie, stiltemeditatie, muzikale meditatie en meditatief bewegen. Zo versterk je de verbondenheid met de aarde, de natuur en je intuïtie. De retraite is zo opgebouwd dat ze geleidelijk uitmondt in de vraag wat er zich in jou wil meedelen.

Dagelijks zijn er ’s ochtends en ’s avonds groepsbijeenkomsten (die telkens ongeveer vijf kwartier duren). Centraal in iedere bijeenkomst staat een (begeleide) meditatie. Daarnaast zijn er korte inleidingen op het thema, is er meditatieve beweging en reflectie. De middagen zijn voor jezelf, om te rusten, te lezen of te wandelen langs de Maas of in de kloostertuinen. Aan het einde van de middag is er (voor wie wil) nog een meditatie en in de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Delen