Symposium Leefgemeenschappen

Op vrijdag 7 oktober 2022 organiseren de Wittenberg en de Vereniging van Religieuze Leefgemeenschappen in Nederland een symposium over de waarde van leefgemeenschappen. Deze dag wordt gehouden op de Wittenberg.

Leefgemeenschappen zijn gastvrije plekken, waar opvanggasten een tijdelijk thuis vinden en buurtbewoners en zinzoekers welkom zijn. Het is een groeiende beweging, met name onder jongeren. Er zijn inmiddels 75 leefgemeenschappen waar ruim 1100 mensen wonen. Eind 2021 verscheen het rapport ‘We delen gewoon ons leven’. Daarin zijn voor het eerst de christelijke leefgemeenschappen in Nederland in kaart gebracht.

Groeiende beweging
Frans Hoogendijk, directeur van de Wittenberg: ”We bieden al 50 jaar plek aan jongeren om samen te wonen en te leven en dit jubileum leek ons een goede gelegenheid om eens wat dieper in het gemeenschapsleven te duiken. Zeker nu we om ons heen zien dat de belangstelling voor zo’n manier van leven groeiende is.”

Interesse?
Overweeg je een leefgemeenschap te starten of ben je geïnteresseerd in hoe leefgemeenschappen werken? Bekijk het programma van sprekers en workshops en kom naar deze dag. Je zult er een schat aan informatie opdoen!

Delen