Studiedag Zicht op Hildegard

Op 18 september aanstaande organiseert Berne Media | uitgeverij abdij van berne samen met sociaal-wetenschapper Hans Wilbrink en theologe Kitty Bouwman een studiedag over het leven en werk van Hildegard von Bingen. De dag vindt plaats in de Abdij van Berne te Heeswijk.

De studiedag wordt gevuld met diverse workshops waarin bezoekers meer leren over Hildegards visioenen, haar kennis over kruiden en geneeskunde, miniaturen, muziek en meer. Want Hildegard von Bingen was een vrouw met veelzijdige talenten.
Samen met de auteurs van het boek Zicht op Hildegard wordt voor deze dag een mooi programma opgezet en wordt een veelzijdig portret geschetst van deze twaalfde-eeuwse benedictines.

Tijdens de studiedag is er de mogelijkheid om het middaggebed van de Abdij van Berne bij te wonen. De dag wordt afgesloten met een concert van Hildegardliederen door het koor van de musicologen dr. Hanna Rijken en dr. Rebecca Stewart.

Deelname aan de dag kost € 30,-. Dit is inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een lunch verzorgd door de abdij. Tickets zijn vanaf medio juli verkrijgbaar via www.bernemedia.com/agenda

Tijdens de lunch en aan het einde van de studiedag is er de mogelijkheid om de boek- en abdijwinkel te bezoeken. Daar kan men het boek Zicht op Hildegard aanschaffen en laten signeren door de auteurs. De winkel heeft een ruim assortiment aan abdijproducten en religieuze boeken.

Praktische regels: De Abdij van Berne houdt zich aan de beperkende maatregelen van de overheid m.b.t. corona. Vooralsnog houdt dit in: anderhalve meter afstand bewaren en verplicht gebruik van desinfectiemiddelen en van een mondkapje.

Nog even alle informatie kort op een rij:
Wat: Studiedag Zicht op Hildegard
Waar: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AC Heeswijk-Dinther
Wanneer: Zaterdag 18 september 2021 | 10:00 – 16:00 uur
Entreeprijs: € 30,- incl. koffie/thee en lunch.
Tickets verkrijgbaar via: www.bernemedia.com/agenda
Extra informatie: Geef bij het kopen van uw tickets aan bij welke workshops u aanwezig wilt zijn en of u deel neemt aan de middagdienst van de abdij.

 

Delen