Studie- en ontmoetingsdag Augustijns Instituut

Verhandelingen over het Johannesevangelie

Op zaterdag 23 oktober organiseert het Augustijns Instituut voor de 20e en laatste keer een reguliere studie- en ontmoetingsdag in samenwerking met het theologisch instituut LUCE van de Tilburg University. Deze dag vindt plaats in het auditorium van het Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht. U bent welkom vanaf 10.00 uur; we ronden af om 16.45 uur.

Aanleiding is de nieuwe vertaling De laatste visvangst: Verhandelingen over het Johannesevangelie [In Iohannis euangelium tractatus 55-123].

Zeven leerlingen waren er aanwezig,
toen Jezus hen in het Meer van Tiberias
vele grote vissen liet vangen, 153 stuks.
Door dat getal zeven verwijzen die leerlingen
naar het einde van de tijd.
En dat Jezus op de oever stond toen het ochtend werd
heeft daar ook mee te maken.
(vgl. Io.eu.tr. 122,6)

Deze dag wordt aangeboden aan alle geïnteresseerden in Augustinus en in augustijnse spiritualiteit, en aan allen die belangstelling hebben voor de werkzaamheden op het Augustijns Instituut.

Schriftelijke aanmelding: vóór 16 oktober a.s. bij: hansvanreisen@augustijnsinstituut.nl én
door overmaking van de deelnamekosten: € 15,00 per persoon op
IBAN NL 55 INGB 0000 265392 (BIC: INGBNL2A)
t.n.v. Augustijns Instituut
o.v.v. ontmoetingsdag 2021

De dag is gratis voor studenten op vertoon van hun collegekaart, voor medewerkers verbonden aan het instituut en voor augustijnen. Tijdens de bijeenkomst zijn de dan geldende coronaregels van kracht. Zo nodig ontvangen deelnemers daarover bericht na 17 oktober a.s.

Wilt u de nieuwe vertaling direct aan te schaffen? Handig als u dat van tevoren laat weten; nog handiger wanneer u ook van tevoren betaalt! Dan ligt er op 23 oktober een exemplaar op naam voor u gereed.

Meer informatie over de studiedag vindt u hier

 

Delen