Profeten, een schreeuw om gerechtigheid, geen woorden, maar daden

De Hart op Weg Beweging bestaat uit individuele mensen en groepen die de weg van het hart willen gaan, die met elkaar zoeken naar zingeving.
De Hart op Weg Beweging is geïnspireerd door en verbonden met de spiritualiteit van het Hart, van de missiecongregaties; de Missionarissen van het Heilig Hart (MSC) en de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (FDNSC).

Een schreeuw om gerechtigheid, geen woorden, maar daden. Ik denk aan een column die ik eens tegenkwam. ‘Ik had honger en jij richtte een humanitaire club op om over mijn honger te praten. Bedankt. Ik was in de gevangenis en jij kroop stilletjes weg naar je kapel om voor mijn vrijlating te bidden. Leuk. Ik was naakt en in je gedachten ging je na of het wel ethisch verantwoord was dat ik zo verscheen. Wat voor zin heeft het gehad? Ik was ziek en jij knielde neer en dankte God voor je gezondheid. Maar ik had je nodig. Ik had geen dak boven mijn hoofd en jij predikte tegen mij over de schuilplaats van Gods liefde. Ik wou dat je me meegenomen had naar huis. Ik was eenzaam en jij liet mij alleen om voor mij te bidden. Waarom ben je niet gebleven? Kan het jou wat schelen

Delen