Presentatie van de nieuwe Pius Almanak

Pius Almanak

Geert van Dartel, de voorzitter van de landelijke Raad van Kerken, houdt op 25 november om 14.00 uur bij de presentatie van de jaarlijkse Pius Almanak 2023 in de Paaskerk te Baarn een inleiding over de opvang van vluchtelingen door kerken en kloosters in Nederland. Die opvang staat centraal in de artikelen van de nieuwe Pius Almanak, het jaarlijkse adresboek voor katholiek Nederland. Alles wat relevant is in het leven en werken van katholieken en katholieke organisaties, dat is te vinden in de Pius Almanak, die alweer toe is aan de 135e editie. Daarmee is de Pius Almanak uniek in haar soort, ook omdat de jaarlijkse Kaski-cijfers over de meest actuele situatie van bisdommen en parochies daarin zijn opgenomen.

De presentatie van de nieuwe Pius Almanak begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Naast de toespraak van Geert van Dartel zal er ook een paneldiscussie zijn met vertegenwoordigers van kerken en kloosters over de opvang van vluchtelingen door kerken en kloosters. Daar zal Geert van Dartel ook aan deelnemen. Hij krijgt het eerste exemplaar overhandigd door Irene Vriens, de voorzitter van het bestuur achter de Pius Almanak. De paneldiscussie zal staan onder leiding van Leo Fijen, directeur van uitgeverij Adveniat en als zodanig verantwoordelijk voor de uitgave van deze Pius Almanak 2023.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de presentatie op 25 november. Vanaf 13.30 is de Paaskerk open en staat de koffie of thee klaar. Na afloop is er gelegenheid exemplaren van de Pius Almanak aan te schaffen of abonnee te worden van deze unieke uitgave. Na de paneldiscussie is er voor iedereen de tijd tot 17.00 uur om na te praten. Belangstellenden kunnen zich opgeven om bij deze presentatie aanwezig te zijn via:
info@adveniat.nlhttps://forms.gle/HNwmP8b8MY6pp2jS6

 

Datum: 25 november
Locatie: Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4A, 3743 KN Baarn
aanvang: 13.30 uur met koffie en thee
start lezing: 14.00 uur
einde presentatie: 15.30 uur

Delen