Natuurmiddag: Bezinnende kloostertuinwandeling

Op zaterdag 15 oktober organiseert de Franciscaanse Beweging een natuurmiddag met een bezinnende kloostertuinwandeling. Van 13.30 tot 15.30 uur in de kloostertuin van Stadsklooster San Damiano, via de tuinpoort aan de Van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB ’s-Hertogenbosch. Kosten € 12,50. Tickets zijn te koop via shop.franciscaansebeweging.nl.
In de natuur vinden veel mensen rust of ontspanning. Maar de natuur kan ook een bron van wijsheid voor ons zijn. Tijdens deze middag onderzoeken we die wijsheid vanuit de franciscaanse spiritualiteit. Franciscus van Assisi zag alle schepselen – de mens, de dieren, de bomen en planten, de natuurverschijnselen, de aarde en de aardse elementen – als gelijkwaardig aan elkaar en noemde alle schepselen zijn broeders en zusters.

Een bezinnende wandeling voert ons door de kloostertuin en langs de natuurlijke elementen. In kleine groepjes gaan we op pad en staan we stil bij verschillende plekken die de strofen van Franciscus’ Zonnelied en verhalen over Franciscus en Clara van Asissi verbeelden. We laten ons inspireren door de teksten en door wat we in de natuur van de kloostertuin zien en ervaren. Aan de hand van reflectievragen verkennen we de betekenis en lessen van de natuur voor onze eigen levens. De middag wordt begeleid door religiewetenschapper Melissa Schilderink. Meer informatie is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

Delen