Mgr. Schraventocht (13,5 km rondwandeling)

Op de dag dat het precies 85 jaar geleden is dat in China de uit Lottum (Noord-Limburg) afkomstige bisschop mgr. Frans Schraven vermoord werd, organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een wandeling vanuit zijn geboorteplaats naar Broekhuizenvorst, waar een gedachteniskapel aan hem en zijn eveneens vermoorde metgezellen gewijd is.

De wandeling van 13,5 km begint om 10.30 uur vanuit de parochiekerk aan de Markt van Lottum. Dat is aansluitend op de eucharistieviering van 09.30 uur waarin ook de vermoorde bisschop wordt herdacht. De SPV volgt een door de mgr. Schravenstichting uitgezette wandeling door de natuurgebieden Schuitwater en de Kolck naar Broekhuizenvorst, waar een bezinningsmoment is in de gedachteniskapel. De terugweg gaat bij Broekhuizen de Maas over naar het vestingstadje Arcen voor een pauze en steekt dan opnieuw de Maas over na Lottum, dat tegen 15.00 uur wordt bereikt.

Om mee te doen is opgave vooraf niet nodig. Op tijd aanwezig zijn in Lottum (om 09.30 uur voor de viering, of om 10.30 uur) is voldoende. De deelname is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Delen