Meeleefweek in woongemeenschap De Wonne (29 augustus – 2 september)

De Wonne is een christelijke woongemeenschap die opvang en een tijdelijk thuis biedt aan mensen die dit nodig hebben. De kerngroep bestaat uit christenen die zich verbonden voelen met Franciscus en Clara van Assisi en met mensen die in deze tijd kiezen voor vrede, een rechtvaardige samenleving en heelheid van de schepping. Kernwaarden die deze gemeenschap karakteriseren zijn: gastvrij en betrokken, eenvoudig en duurzaam, gevoed door geloof, hoop en liefde.

De woongemeenschap bestaat uit kernleden en tijdelijke huisgenoten. Er wordt samen gegeten en al het huishoudelijk werk wordt door de bewoners en enkele vrijwilligers gedaan. De kernleden komen tweemaal per dag in de kapel bij elkaar voor een meditatieve viering en hebben wekelijks een gezamenlijk overleg. Op dinsdagavond zijn bij het meditatieve viering ook belangstellenden welkom.

Van 29 augustus tot en met  2 september a.s. is er een MEELEEFWEEK voor mensen die benieuwd zijn of deze vorm van leven iets voor hen zou kunnen zijn. Deelnemers doen mee met de dagelijkse gang van zaken en doen tijdens één dagdeel extra klussen (zoals werken in de tuin, schilderwerk of iets opruimen of schoonmaken) en zijn één dagdeel vrij om te doen waar ze zin in hebben. Ook doen ze mee met de meditatieve vieringen in de kapel. Dagelijks zal één van de kernwaarden centraal staan. Er kunnen maximaal vier belangstellenden deelnemen.

 

Plaats: De Wonne Almelo, Arendsboerweg 1, 7601 BA  Almelo
Data: van 29 augustus 10 uur tot 2 september 14.00 uur
Financiële bijdrage: minimaal € 50, hierover kan overlegd worden
Informatie en opgave: 0546-456436 / info@dewonnealmelo.nl
Informatie over De Wonne Almelo: www.dewonnealmelo.nl

 

Delen