Lezing: Toewijding in werk, leven en relaties

Tijdens deze avond maken we kennis met het thema ‘Toewijding’. We gaan nader in op het thema vanuit het perspectief van persoonlijk leiderschap en zullen aan de hand van een presentatie, een tekstlezing en een reflectie samen in kaart brengen hoe dit thema nader persoonlijk ingevuld kan worden en kan doorwerken in het leven en werken van iedere deelnemer.

Toewijding, een spiritueel thema dat verschillende betekenislagen heeft, betreft de relatie van het zelf tot iets of iemand anders. Hoe werkt die relationele dynamiek? Als aspect van het spiritueel proces draait toewijding om een keuze die het bestaan in grote mate bepaalt. Opvallend is dat het proces van toewijding in christelijke scholen van spiritualiteit veel overeenkomsten vertoont met huidige, maatschappelijk vragen rond commitment en loyaliteit. Er zijn ook verschillen die ons in deze tijd een spiegel voorhouden, waarvan we kunnen leren in ons eigen leven.

Kosten: €10, –

Deze lezing is los te volgen, maar ook in combinatie met een kloosterweekend van 9-11 juni in Zundert en met vier andere lezingen op 9 en 30 maart, 20 april en 25 mei 2023. Zie flyer voor informatie wanneer je het totale programma wilt volgen.

Delen