Lezing Toewijding bij Titus Brandsma

Inigo Bocken is expert op het gebied van werk en leven van Titus Brandsma. Deze moderne heilige van de Lage Landen heeft in zijn tijd zich in willen zetten voor vrijheid. Dit heeft hij met de dood moeten bekopen. Inigo zal aan de hand van enkele kernteksten van Titus Brandsma het thema ‘Toewijding’ verkennen.

Toewijding, een spiritueel thema dat verschillende betekenislagen heeft, betreft de relatie van het zelf tot iets of iemand anders. Hoe werkt die relationele dynamiek? Als aspect van het spiritueel proces draait toewijding om een keuze die het bestaan in grote mate bepaalt. Opvallend is dat het proces van toewijding in christelijke scholen van spiritualiteit veel overeenkomsten vertoont met huidige, maatschappelijk vragen rond commitment en loyaliteit. Er zijn ook verschillen die ons in deze tijd een spiegel voorhouden, waarvan we kunnen leren in ons eigen leven.

Kosten: €10, –

Deze lezing is los te volgen, maar ook in combinatie met een kloosterweekend van 9-11 juni in Zundert en met twee andere lezingen op 20 april en 25 mei 2023.

Delen