Lezing: Toewijding bij Thomas Merton

Thomas Merton is ook wel bekend van zijn natuurmystieke ervaringen. In onze tijd van zorgen om klimaat en toekomst bieden het denken en de teksten van Merton een inspiratie. Wat betekent ‘Toewijding’ in dat geheel, wat vraagt het van ons in deze tijd. Willy Eurlings zal deze avond een inleiding verzorgen als opstap tot een gezamenlijke verkenning.

Toewijding, een spiritueel thema dat verschillende betekenislagen heeft, betreft de relatie van het zelf tot iets of iemand anders. Hoe werkt die relationele dynamiek? Als aspect van het spiritueel proces draait toewijding om een keuze die het bestaan in grote mate bepaalt. Opvallend is dat het proces van toewijding in christelijke scholen van spiritualiteit veel overeenkomsten vertoont met huidige, maatschappelijk vragen rond commitment en loyaliteit. Er zijn ook verschillen die ons in deze tijd een spiegel voorhouden, waarvan we kunnen leren in ons eigen leven.

Deze lezing is los te volgen, maar ook in combinatie met een kloosterweekend van 9-11 juni in Zundert en met een andere lezing 25 mei 2023. Zie flyer voor informatie wanneer je het totale programma wilt volgen.

Meer informatie en aanmelden

Delen