Lezing: Toewijding bij Etty Hillesum

Schrijfster Judith Koelemeijer, bekend van Het zwijgen van Maria Zachea en haar onlangs verschenen boek Etty Hillesum, zal de lezing verzorgen. Zij bespreekt hoe het thema ‘Toewijding’ in het leven en werk van Etty Hillesum een rol speelde. Tijdens deze lezing is het mogelijk met elkaar van gedachte te wisselen welke hoe Etty’s inzichten nu van betekenis kunnen zijn in werk, leven en relaties.

Toewijding, een spiritueel thema dat verschillende betekenislagen heeft, betreft de relatie van het zelf tot iets of iemand anders. Hoe werkt die relationele dynamiek? Als aspect van het spiritueel proces draait toewijding om een keuze die het bestaan in grote mate bepaalt. Opvallend is dat het proces van toewijding in christelijke scholen van spiritualiteit veel overeenkomsten vertoont met huidige, maatschappelijk vragen rond commitment en loyaliteit. Er zijn ook verschillen die ons in deze tijd een spiegel voorhouden, waarvan we kunnen leren in ons eigen leven.

Kosten: €10, –

Deze lezing is los te volgen, maar ook in combinatie met een kloosterweekend van 9-11 juni in Zundert en met drie andere lezingen op 30 maart, 20 april en 25 mei 2023.

Delen