Lezing door Frits de Lange emeritus hoogleraar ethiek

Het leven als een pelgrimstocht langs de grenzen van de kerkelijke traditie

Vrijdag 17 september 2021, 19.30-21.30 uur; Scala – Klooster Wittem

Veel mensen voelen zich gelovig, hoewel ze niet (of niet meer) verbonden zijn met een kerk. Ze geloven dat er iets is dat groter is dan zijzelf, hoewel ze dat geloof meestal maar moeilijk onder woorden kunnen brengen.
Frits de Lange noemt hen pelgrims, mensen onderweg. Niet Santiago de Compostela of het hiernamaals is hun bestemming, maar de spirituele en fysieke ervaringen op de levensweg. Met hen probeert Frits de Lange mee te lopen. Zo verkent hij de grenzen van de kerkelijke traditie, om – hopelijk – dichter bij de kern ervan te komen.
De lezing is gebaseerd op het boek ‘Heilige Onrust’ dat Frits de Lange schreef in 2017.

Frits de Lange was bijna 25 jaar hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen en ruim 10 jaar Buitengewoon Hoogleraar Systematische Theologie en Ecclesiologie aan de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika). Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan en schrijft o.a. regelmatig in Dagblad Trouw. Sinds dit voorjaar is hij met emeritaat.

De lezing vindt plaats in Pelgrimsoord Klooster Wittem, Wittemer Allee 34. Het is de eerste activiteit in de nieuwe Scala-ruimte (de voormalige Gerarduskapel)!

Aanmelden is mogelijk:
• bij de receptie van het klooster, aan de balie of via tel 043 450 17 41
• via een aanmeldformulier op de website, www.kloosterwittem.nl

Entree: € 10,00 (te betalen op de avond zelf)

******

Leesgroep ‘Heilige Onrust’
Als voorbereiding op de lezing kunt u deelnemen aan een leesgroep die samen het boek ‘Heilige Onrust’ leest en bespreekt. Deelname is gratis. Voorwaarde is dat u beschikt over het boek.

De leesgroep komt samen op:
woensdag 8 september, van 14.00 tot 15.30 uur
Een vervolgbijeenkomst kan dan in overleg worden afgesproken.

Interesse? Meldt u aan! Bij de receptie (zie boven) of via info@kloosterwittem.nl. Na aanmelden ontvangt u nadere informatie.

 

Delen