Kruisweg wandeling

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert elk jaar op Goede Vrijdag een voettocht naar een van de mooie Kruiswegparken die Limburg kent.
Dit keer gaat de groepswandeling op vrijdag 7 april 2023 naar de kruiswegstaties in de kloostertuin van het ‘Missiehuis’ van de ‘Sociëteit voor Afrikaanse Missiën’ in Cadier en Keer.

De wandeling begint om 12.00 uur vanuit de St.-Margaritakerk (past. Brouwersstraat 19) in Margraten. De 9,5 km lange heenweg gaat door het Savelsbos naar Landgoed Heerdenberg (korte pauze). Om 15.00 uur is in het prachtig gelegen park vóór het Missiehuis een bezinningswandeling (‘kruisweg’) langs de 14 ‘staties’, kleine kapelletjes die de lijdensweg van Jezus uitbeelden.
Na de viering begint een 7,5 km lange wandeling terug; die eerst via Antoniusbank naar Cadier en Keer gaat voor een pauze; en dan de laatste 4 km naar Margraten.
Voor wie de 9,5 lange heenwandeling genoeg is, kan vanaf het Missiehuis ook de lijnbus 350 nemen rechtstreeks naar Margraten (elk kwartier).

Om (gratis) mee te doen hoeft men zich niet vooraf aan te melden; om 12.00 uur aanwezig zijn in de kerk van Margraten is voldoende.

St. Pelgrimswegen & Voetpaden (spvlimburg.nl)

Delen