Kruisweg Jouk Boon in Klooster Wittem

Gedurende de veertigdagentijd staat in Scala – de ontmoetingsruimte van Klooster Wittem – een kruisweg van kunstschilder Jouk Boon uit Sittard. Een kruisweg toont het lijden en sterven van Jezus in veertien afbeeldingen. Die van Jouk Boon doet dit ook, maar gaat tegelijk over het lijden van vandaag.

Jouk Boon werd als militair uitgezonden en hij heeft met eigen ogen vele gruwelijkheden gezien. Na terugkeer vroeg hij zich af of zijn geloof nog wat voor hem betekende. Hij vond een antwoord in zijn creativiteit. In zijn werk probeert hij God als het ware te laten spreken. Daarmee kan hij zijn oorlogservaringen enigszins van zich afzetten; maar hij vecht nog dagelijks tegen de gevolgen die oorlog en geweld hebben achtergelaten in  zijn leven.

De Kruisweg van Jouk Boon nodigt uit om te na te denken over het lijden van Jezus en van zo vele mensen in deze tijd, waar ook ter wereld. Een eigentijdse manier van bezinnen, op weg naar Pasen.

De Kruisweg staat/hangt in Scala van vrijdag 24 februari tot en met 8 april en is te bekijken tijdens openingstijden van Klooster Wittem.
Pelgrimsoord Klooster Wittem

Delen