Kom uit je bubbel! Het perspectief van ‘Fratelli tutti’ op leven en werken

Stichting Thomas More

Publiekslezing

De vooruitgang in onze wereld gaat niet gepaard met meer gelijkheid, constateert paus Franciscus opnieuw in zijn recente encycliek Fratelli tutti. “Een deel van de mensengemeenschap wordt opgeofferd terwijl anderen van een zorgeloos bestaan genieten.” Wacht niet op de bestuurders om je eigen verantwoordelijkheid te nemen, zo schrijft de paus. Hij brengt de parabel van de barmhartige Samaritaan in herinnering.

Stichting Thomas More brengt drie prominente inspiratoren bij elkaar die deze oude parabel vanuit actuele perspectieven gaan belichten. Zij komen met concrete impulsen voor ons werkzame en sociale leven om van gesloten werelden naar een open samenleving te komen.

 

Nieuwe perspectieven op een oud verhaal

  • Steven Vanackere perspectief van de Samaritaan
  • Maria van den Muijsenbergh perspectief van de mishandelde reiziger
  • Luigino Bruni perspectief van de herbergier

Steven Vanackere is vicegouverneur van de Nationale Bank van België en voormalig minister in de Vlaamse en in de federale regering van België.
Maria van den Muijsenbergh is huisarts, straatdokter en bijzonder hoogleraar Gezondheidsverschillen en persoonsgerichte integrale eerstelijnszorg aan de Radboud Universiteit/het RadboudUMC.
Luigino Bruni is hoogleraar Geschiedenis van het Economisch Denken aan de Lumsa universiteit in Rome en initiatiefnemer van The Economy of Francesco.

Deelnemen is mogelijk door vlak voor aanvang te klikken op deze link:

Link naar Zoom

www.thomasmore.nl

 

 

Delen