Kloosterfestival Winter

Wil je Oud & Nieuw op een bijzondere manier beleven? Je bent welkom op de Kloosterfestival Winter-editie. Van vrijdagmiddag 30 december tot en met zondagmiddag 1 januari, nemen we je mee in het ritme van het klooster, met als basis de dagelijkse getijdengebeden. In de donkerste dagen van het jaar is Klooster Nieuw Sion een huis vol warmte en gezelligheid, maar natuurlijk ook een oase van rust. We nemen tijdens dit festival bewust de tijd om stil te staan bij het jaar dat achter ons ligt en vieren samen een nieuw begin. Ontmoeting, gezelligheid, workshops en muziek, maar natuurlijk ook verstilling en vertraging staan centraal tijdens deze unieke Oud & Nieuw editie van het Kloosterfestival.

Een heel weekend lang leven op het ritme van vier getijdengebeden, ‘Ora et labora’ proeven van het kloosterleven, en genieten van het samen zijn in de kloosterkroeg met muziek en warmte van een vuurtje. Tijdens het weekend ontmoet je elkaar, maar ook religieuzen en mensen die op Klooster Nieuw Sion een toegewijd leven leiden. Ze staan altijd open voor je vragen of een gesprek. Dit jaar starten we op 30 december en heten we jullie om 15.00 uur welkom.
Het programma vind je in de aanloop naar het festival op de website van Nieuw Sion. In de aanloop naar het festival kun je daar steeds weer nieuwe informatie vinden. Handig is om ons te gaan volgen op Instagram. Dan mis je niks.

Het Kloosterfestival richt zich op bezoekers in de leeftijd van 19 t/m 39 jaar.
Meer informatie over het kloosterfestival vind je hier

Delen