Kerst Klooster Wittem

Kerstmis voor de ziel

Vanaf 16 december kunt u in Klooster Wittem terecht voor ‘Kerstmis voor de ziel’. Ontmoetingsruimte Scala is ingericht in kerstsfeer, met verschillende kerststallen en (hopelijk) duizend kleurige gevouwen kraanvogels. Er bestaat namelijk een legende dat er vrede komt als iemand 1000 kraanvogels vouwt.
Op bepaalde dagen is de kerststallententoonstelling in de sacristie te bekijken en wordt in de kerk het kerstverhaal uitgebeeld. In de week na Kerstmis en de eerste week van het nieuwe jaar is er bovendien een verhalenverteller aanwezig. En er is iemand die instructie geeft om kraanvogels te vouwen.
Openingstijden:
– 16/17, 23/24, 31 december en 7 januari: kerststallententoonstelling
– 26 t/m 30 december en van 2 t/m 6 januari: naast de tentoonstelling ook het kerst-beeldverhaal en de verhalenverteller.
Op twee dagen is er bovendien gelegenheid om uw kind(eren) te laten zegenen: op 28 december en 6 januari tussen 14.00 en 15.00 uur.
In deze hele kersttijd kunt u terecht voor koffie en thee met een lekkere wafel.
Toegang: vrije gave.

Kerst Klooster Wittem is steeds geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Kerk en kapellen zijn het hele jaar door open van 8.00 tot 18.00 uur. De kloosterboekwinkel en wereldwinkel bijna het hele jaar: ze zijn gesloten op 25 december en 1 januari.

Delen