Hoor je Mij? Limburg

Kennismakingsdagen in kloosters van vrouwelijke religieuzen en godgewijde leken in Limburg

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet.
Of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel dat dat zo is. Wil je dat dan ook? Kun je het?
Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?

Ben je op zoek naar antwoord op die vragen?

Kom dan naar onze kennismakingsdagen.
Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap.
Je ontmoet een zuster die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen.
Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden (en soms mee te eten) met de gemeenschap.

 

29 oktober 2022
Foyer de Charité
Yvonne
mail: mail@foyer-thorn.nl
adres: Onder de Bomen 2, 6017 AL Thorn
Telefoon: 0475 562 770
website: https://www.foyer-thorn.nl/

Een Foyer de Charité (Haard van Liefde) is een gemeenschap van vrouwen en mannen waaronder een priester, de Foyervader. Met Jezus in ons midden vormen wij een christelijk ‘gezin’ waarvan Maria de Moeder is.
We brengen onze goederen, gaven en talenten in voor de opbouw van de Foyer en om samen het werk te kunnen doen dat God van ons vraagt: evangeliseren, mensen bij Hem brengen, ruimte geven voor geloofsverdieping.
Daartoe organiseren wij in ons grote huis en mooie domein verschillende activiteiten, met name retraites in stilte, waarin de deelnemer tot innerlijke rust kunnen komen en Gods Geest de kans krijgt werkzaam te zijn in hun hart.
Deze activiteiten worden begeleid en gedragen door het onderricht van de Foyervader en het geloofsgetuigenis van de gemeenschap in een leven van gebed en de dagelijkse zorg voor huis, tuin en liturgie.
Wij zijn een ‘gemengde gemeenschap’, dus ook heren welkom voor de kijk-dag!

 

20 november 2022
Geestelijke Familie Het Werk
zuster Miriam Venner
mail: hetwerk.korenveld@fso-be-nl.org
adres: Wilmenweg 1a, 6447 AW Merkelbeek
Telefoon: 046 442 1282
website: https://www.hetwerk-fso.org/

Delen