Hoor je Mij? Limburg

Kennismakingsdagen in kloosters van vrouwelijke religieuzen en godgewijde leken in Limburg

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet.
Of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel dat dat zo is. Wil je dat dan ook? Kun je het?
Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?

Ben je op zoek naar antwoord op die vragen?

Kom dan naar onze kennismakingsdagen.
Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap.
Je ontmoet een zuster die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen.
Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden (en soms mee te eten) met de gemeenschap.

 

25 juni 2022
Priorij Thabor
Zuster M. Johanna crss
adres: Aan de Berg 3, 6077 AC Sint Odilienberg
telefoon: 06 21 20 15 13
mail:  inlichtingen@priorijthabor.nl
website: http://www.priorijthabor.nl/

Informatie over de Orde van het Heilig Graf
Priorij Thabor De Orde van het Heilig Graf is opgericht in de 11e eeuw door priesters die met de Eerste Kruistocht meetrokken om de Heilige plaatsen in het Beloofde Land te bevrijden. De priesters vormden een groep en gingen gezamenlijk het koorgebed bidden bij het H. Graf, de plaats waar Christus is Verrezen, centrum van ons geloof.

Sedertdien verenigden zich vele mannen en vrouwen in kloosters van de Orde van het H. Graf. Centraal staat voor hen het bidden van de getijden in het koor en de leefregel van de H. Augustinus. Daarom worden zij kanunniken en kanunnikessen van het H. Graf genoemd.

Ook in Sint Odiliënberg werd in de  15e eeuw een klooster van de Orde van het H. Graf gesticht. Vandaaruit verspreidde de vrouwelijke tak van de Orde – zich over West-Europa. Sinds 1966 heet ons klooster Priorij Thabor. Dagelijks loven ook wij God zeven maal in het koorgebed (volgens de vernieuwde liturgie). Wij bidden nagenoeg alle liturgische gebeden in het Latijn met Gregoriaanse zang, vele eeuwen lang de taal en de muziek van de Universele Kerk. Wij bidden voor en namens de gemeenschap. Jaarlijks bidden wij voor honderden gebedsintenties. Ook zijn we van dienst door de actieve zorg voor het cultureel religieus erfgoed van de Kerkberg, een plaats waar al tenminste vanaf de zevende eeuw door christenen wordt gebeden. We geven rondleidingen op de Kerkberg, in de Basiliek, Mariakapel en Klooster, doen aan geloofsvorming (inclusief sacramentenvoorbereiding) voor mensen van jong tot oud, er is een incidenteel aanbod van cursussen, en er is een mogelijkheid van goede gesprekken, eerstelijns juridisch advies, en een uitgebreid on line apostolaat via de website, het weblog en op twitter, hetgeen vele niet zelden zeer inhoudrijke contactmomenten oplevert en tenslotte hebben we sinds enkele jaren bij ons huis ook twee natuurtuinen, waarin de natuur zoveel mogelijk haar gang kan gaan, beeld van Gods schepping als ze is.

Meer informatie on line: priorijthabor.nl en priorijthabor.blogspot.com

 

17 september 2022
mail: retraite@oudemunt.nl
contact: gastenzuster
adres: Van Wevelickhovenstraat 1, 5931 KS Tegelen
Telefoon: 077-3734746
website: https://www.oudemunt.nl/

 

29 oktober 2022
Foyer de Charité
Yvonne
mail: mail@foyer-thorn.nl
adres: Onder de Bomen 2, 6017 AL Thorn
Telefoon: 0475 562 770
website: https://www.foyer-thorn.nl/

 

20 november 2022
Geestelijke Familie Het Werk
zuster Miriam Venner
mail: hetwerk.korenveld@fso-be-nl.org
adres: Wilmenweg 1a, 6447 AW Merkelbeek
Telefoon: 046 442 1282
website: https://www.hetwerk-fso.org/

Delen