Hoor je Mij? Kennismakingsdag Clarissen (Megen)

Hoor je Mij poster 2023-2024

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou ? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden ? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook ? Kun je het ? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden ?

Wij zetten onze deuren voor je open

Negen vrouwelijke religieuze gemeenschappen nodigen je uit om een kijkje te nemen.
Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden en mee te eten) met de gemeenschap. Dit kan eens per maand op een zaterdagmiddag in een van de deelnemende kloosters/ gemeenschappen.

Clarissen in Megen

Op 29 mei 2024 kun je kennismaken met de Clarissen in Megen.

“Gods Zoon is voor ons de weg geworden; Franciscus heeft die ons getoond en geleerd”.
We willen Christus navolgen in verbondenheid met elkaar en allen die bij ons komen, naar het voorbeeld van Clara van Assisi.

Leeftijd: tot 40 jaar, uitzonderingen zijn soms mogelijk.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de Clarissen

Meer over Hoor je Mij?

 

 

Delen