Inspiratiemiddag Weerbarstige vreugde

flower

Op zondag 18 september organiseren de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een inspiratiemiddag met workshops rondom het thema Weerbarstige vreugde. Van 13.00 tot 17.20 uur aan de Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA ’s-Hertogenbosch. Kosten € 12,50. Tickets zijn te koop via shop.franciscaansebeweging.nl. www.franciscaansebeweging.nl

Het leven wordt vaak gekenmerkt door weerbarstigheid; we ontkomen er niet aan om te leren omgaan met dingen die we ten diepste eigenlijk niet willen. Maar: juist door die levenservaringen kunnen we tot een diepere ervaring van vreugde komen. Tijdens deze middag verkennen we die weerbarstige vreugde middels inspirerende workshops.

Maak bijvoorbeeld een kloostertuinwandeling en ontdek de levenslessen van Franciscus en Clara van Assisi voor je eigen leven; leer van geestelijk verzorger Linda Kornet hoe je betekenis kunt ervaren in tijden van lijden en achteruitgang; of laat de gezongen vreugde in je opwellen tijdens een zangworkshop van broeder Fer van der Reijken. Ook voor kinderen is er een vrolijk programma. Meer informatie is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping middels activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.

Delen