Hoor je Mij? kennismakingsmiddag bij de zusters Birgittinessen in Uden

Flyer Hoor je Mij? seizoen 2024-2025

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou ? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden ? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook ? Kun je het ? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden ?

Kom naar onze kennismakingsdagen.

Verschillende vrouwelijke religieuze gemeenschappen nodigen je uit om een kijkje te nemen.
Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden en te eten met de gemeenschap.

Op 7 juni 2025 is er een online kennismaking met de zusters Birgittinessen in Uden, monialen in een contemplatief klooster. Dat betekent, dat zij gekozen hebben in gemeenschap teruggetrokken te leven met het gebed als hoofdopgave. Hun hele leven  willen zij in de overweging van de Betekenis van het Lijden van Christus voor onze Verlossing leven. De Eucharistieviering en het gebed in de kapel krijgt zijn verlenging en voortzetting in het dagelijks werk.

De online kennismaking begint om 14.00 uur. Het zal bestaan uit een Powerpoint presentatie over het levensverhaal van de H. Birgitta van Zweden en de stichting van ons klooster in Nederland. Ook hoor je het  roepingsverhaal van zuster Bernadette en over hoe ons leven eruit ziet in de Abdij. Naderhand is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je contact opnemen via onze website. www.abdijuden.nl.

Meer informatie over Hoor je Mij?

Meer informatie zusters Birgittinessen

Aanmelden en  meer informatie bij zuster Bernadette

Delen