Hoor je Mij? Kennismakingsmiddag met de Blauwe Zusters Den Haag

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou ? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden ? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook ? Kun je het ? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden ?

Kom naar onze kennismakingsdagen

Verschillende vrouwelijke religieuze gemeenschappen nodigen je uit om een kijkje te nemen.
Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden en te eten met de gemeenschap.

Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará (Blauwe Zusters)

Het Instituut Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, SSVM, is een religieuze gemeenschap van diocesaan recht, opgericht door Pater Carlos Miguel Buela op 19 maart 1988 in San Rafael, Argentinië.  De leden zijn religieuzen die geloften van kuisheid, armoede en gehoorzaamheid belijden, en een vierde gelofte van slavernij aan Maria,

Met de religieuze belijdenis zetten zij al hun kracht in om het Evangelie te incultureren. Vandaar de breedte van het apostolaat, omdat zij zich inzetten voor de verkondiging van het Woord van God in al zijn vormen: in studie en onderwijs aan universiteiten en hogescholen; door middel van publicaties; in catechese en oratoria; door de realisatie van volksmissies en geestelijke oefeningen; in het onderwijs en de christelijke vorming van kinderen en jongeren; in werken van naastenliefde voor de meest behoeftigen (verlaten kinderen, gehandicapten, zieken, ouderen, enz.)

Meer informatie over de Blauwe Zusters

Meer informatie over Hoor je Mij?

Meer informatie over de middag en aanmelden bij zuster Nadiya

Delen