Hoor je Mij? Kennismakingsdagen (Trappistinnen)

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou ? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden ? En stel nou dat dat zo is, wil je dat dan ook ? Kun je het ? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden ?

Ben je op zoek naar het antwoord op die vragen ?

Kom naar onze kennismakingsdagen.

Negen vrouwengemeenschappen in het bisdom Den Bosch en de omgeving Nijmegen nodigen je uit om een kijkje te nemen.
Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden (en soms mee te eten) met de gemeenschap.

Het programma wordt door een of twee zusters/godgewijden georganiseerd.

Programma:

De ochtend of middag verloopt ongeveer als volgt, afhankelijk van het dagritme van de gemeenschap:
15:00 uur binnenkomst met koffie en thee
15:30 uur inleiding door een zuster over haar roeping, de spiritualiteit, geschiedenis en missie van de gemeenschap, met gelegenheid tot reageren en vragen
16:15 uur rondleiding door het klooster
17:00 uur vespers (met de hele gemeenschap?)
17:30 uur avondmaaltijd in de kleine groep

Trappistinnen Arnhem

Op 15 oktober ben je welkom bij de trappistinnen in Arnhem.  Deze zusters leven in een contemplatief klooster.  Het leven wordt gekenmerkt door de drie krachtlijnen van het Trappistenleven: gebed, lezing en handenarbeid.

zaterdag 15 oktober – zusters Trappistinnen te Arnhem
aanmelden en meer informatie zuster Guerric – zr.guerric@koningsoord.org
Adres: Johannahoeveweg 79, Arnhem

 

 

 

 

Delen