Hoe maak je geld groen?

Lezing over het duurzaam beleggen van pensioengeld

Cedric Scholl werkt als adviseur duurzame beleggingen bij verschillende pensioenbeleggers. Hij zal op vrijdagavond 25 november een inleiding houden over de uitdagingen van duurzaam beleggen.

Pensioenfondsen beheren grote geldbedragen, namens ons allemaal (althans, namens alle mensen die pensioenpremie betalen of een pensioen ontvangen en dat zijn er velen). De meeste pensioenfondsen houden tegenwoordig rekening met duurzaamheid bij het beleggen van het geld dat ze beheren. Maar hoe doe je dat? Wanneer noem je een bedrijf duurzaam? Kijk je alleen naar wat er geproduceerd wordt (bijvoorbeeld geen wapens en geen tabak)? Of ook naar de CO2-uitstoot of hoeveelheid afval? Of naar de
arbeidsomstandigheden van de werknemers? Hoe kan een pensioenfonds bedrijven stimuleren om duurzamer te worden? En wat is beter: veel bedrijven een beetje duurzaam of een paar bedrijven héél duurzaam?

Cedric zal erover vertellen. Geen verhaal voor beleggers en financiële deskundigen, maar voor alle mensen die willen nadenken over de vraag hoe we de wereld duurzamer kunnen maken met behulp van geld.

 

Delen