Feestelijke ontmoetingsdag

Feestelijke ontmoetingsdag

Op zaterdag 16 december 2023 viert de Beweging van Barmhartigheid haar 25-jarig bestaan. Dit zilveren jubileum vieren we met een feestelijke ontmoetingsdag in ZIN in Vught. Je bent van harte welkom!

We gaan deze dag op zoek naar de betekenis van compassie als drijfveer in de samenleving van nú. Diverse gastsprekers laten op 16 december tussen 13:00 -17:00 uur hun licht schijnen over belangrijke thema’s als armoedebestrijding, compassie in zorg en onderwijs en compassievol kijken naar mens en samenleving.

PROGRAMMA ‘Barmhartigheid op de kaart!’

Op de feestelijke jubileumdag van 16 december richten we ons op de situatie in Nederland. Wat betekent barmhartigheid vandaag de dag in de politiek, de zorg, de wetenschap en de samenleving? We hopen op een eerlijke plaatsbepaling en prikkelende reflectie.

Sprekers

Esmah Lahlah
(PvdA/Groen-Links) over Barmhartigheid en armoedebestrijding in de stedelijke en landelijke politiek: hoe je het concreet maakt.
Hans Alma
(hoogleraar) gaat in op Compassie in de zorg en zielzorg. Zij laat zien dat dit thema actueler is dan ooit tevoren.
Peter Nissen
(emeritus hoogleraar en publicist) vertelt over de vele kleuren van barmhartigheid: inzichten uit de theologie.
Drie parallelle gesprekstafels
Je kiest een van de onderwerpen en kunt samen met de sprekers doorpraten over barmhartigheid in de politiek, in de zorg en de zielzorg en in de spiritualiteit.
Aanmelden vóór 9 december
Delen