‘De wereld staat er beter voor dan je denkt’

In februari en november 2024 verzorgt de Tilburgse theoloog en filosoof dr. Ralf Bodelier bij Abdij Koningshoeven twee Abdijsessies onder de noemer ‘De wereld staat er beter voor dan je denkt’. Deelnemers krijgen in 48 uur tijd handreikingen om de wereld te bezien vanuit optimisme. Bodelier verzorgt de sessies samen met radiojournalist Felix Meurders en mediawetenschapper dr. Mirjam Vossen.

Onze tijd, vol slecht nieuws over oorlogen, populisme, armoede en de gevolgen van de klimaatverandering, maakt velen somber. Bodelier kijkt verder dan het nieuws en meent dat er ook reden is tot optimisme. Zijn overtuiging deelt hij tijdens de Abdijsessies uitgebreid met alle deelnemers. Zij leren onder meer hoe ze mondiale problemen en oplossingen in een historisch perspectief kunnen zien. En hoe ze zich kunnen wapenen tegen de eindeloze stroom zorgwekkende berichten van nieuws- en sociale media. Na afloop beschikken ze over een optimistisch en daadkrachtig wereldbeeld en weten ze zichzelf en de mensen om hen heen te inspireren met hoop, daadkracht en vertrouwen.

Journalisten en onderwijzers

Een Abdijsessie duurt 48 uur en biedt plaats aan twaalf tot vijftien personen. De dagen bestaan uit minicolleges, inspiratiesessies, gesprekken, korte wandelingen, een film, maaltijden, koffie en ’s avonds uiteraard een abdijbiertje. De Abdijsessies zijn er voor iedereen, al zijn ze met name interessant voor journalisten, onderwijzers, beleidsmakers en communicatie-experts.

Meer informatie

De Abdijsessies bij Abdij Koningshoeven vinden plaats:

Van woensdag 7 februari tot vrijdag 9 februari 2024
Van woensdag 13 november tot vrijdag 15 november 2024
Hier vindt u meer informatie over de sessies, de prijzen en data in andere abdijen en klooster

Delen