De Naam van God hooghouden – de toekomst! ontmoetingsdag – VRL & NICC

Op zaterdag 9 december 2023 vindt vanuit de Vereniging Religieuze Leefgemeenschappen en het project Networking Intentional Christian Communities een ontmoetingsdag plaats voor vertegenwoordigers van christelijk (geïnspireerd) gemeenschapsleven in Vlaanderen en Nederland (ordes en congregaties, verbonden lekengemeenschappen, stadskloosters, monastieke pioniersplekken,…)

Een realistische blik op de toekomst en de onderlinge contacten en samenwerking verder versterken.

De bijeenkomst vindt plaats in het kapucijnenklooster in Meersel-Dreef, symbolisch op de grens gelegen van Nederland en Vlaanderen. De internationale gemeenschap van Kapucijnen is graag bereid om in de pauze het Franciscaanse Belevingscentrum en het uitgestrekte Mariapark te tonen.

Onder leiding van dagvoorzitter Maria van Mierlo komen o.a. de volgende mensen aan het woord: Christophorus Goedereis OFM-Cap, delegaat van de Kapucijnen in de Lage Landen, Paul Wennekes, coördinator NICC project, Rosaliene Israël, onderzoeker van leefgemeenschappen, Jos Bielen O. Praem, voorzitter Federatie van Bezinnings- en Ontmoetingshuizen in Vlaanderen, Jasper van Deurzen, projectleider ‘Ons kloosterpad’, Krijn Pansters, staflid Franciscaans Studiecentrum, Hilde Pex, coördinator Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal
Vlaanderen (IDGP), Marten IJmker, directeur Nieuw Sion, Esther van de Vate Ocarm, geassocieerd onderzoeker Institutum Carmelitanum Rome, Johannes van den Akker, voorzitter Vereniging van Religieuze Leefgemeenschappen.

Tijd: 10.00 (inloop) 10.30-17.00
Prijs: 20,- (incl lunch)
Adres: kapucijnenklooster, Dreef 42 Meersel-Dreef
Aanmelden: (dag/vervoer/overnachting) via formulier naar pw@paulwennekes.eu
De Naam van God hooghouden – de toekomst!
ontmoetingsdag – VRL & NICC

Delen