Bijeenkomst met pater Jens uit Noord Irak

Opvang vluchtelingen in Klooster in Sulaymaniyah

Pater Jens Petzold leeft en werkt in een klooster in de oude stad Sulaymaniyah, in de Koerdische regio van Irak. In de zomer van 2014 kwamen grote groepen Irakezen uit Mosul, Kirkuk en de vlakte van Nineveh, op de vlucht voor IS, naar deze relatief veilige plek. Op een gegeven moment verbleven er 200 mensen in het kleine klooster, tot in de kerk aan toe.

Hij laat zich inspireren door het leven van pater Paolo Dall’Oglio, de Italiaanse priester en vredesactivist die in 2013 door IS ontvoerd werd. Jens ontmoette Paolo Dall’Oglio in het Mar Musa-klooster in Syrië, waar hij de oude tradities van vriendschap, gastvrijheid en uitwisseling tussen christenen en moslims in het Midden-Oosten levend hield. Pater Jens probeert nu hetzelfde te doen in Sulaymaniyah. Zijn werk wordt sinds 2021 ondersteund door AMA en Mensen met een Missie.

Ontmoeting

Op maandagmiddag 2 mei a.s. is pater Jens te gast in het Stadsklooster in Den Bosch. Wij bieden u graag de mogelijkheid om hem persoonlijk te ontmoeten.

Hij zal vertellen over zijn leven en werk en over de situatie in Irak. Hij zal dit doen in gesprek met Janneke Stegeman, die het Irak-programma onder haar beheer heeft bij Mensen met een Missie. Er zal ruimschoots de gelegenheid zijn om zelf vragen aan pater Jens te stellen en met hem te spreken. De voertaal van de bijeenkomst is Engels, maar pater Jens spreekt ook vloeiend Duits.

Aanmelden bij Ton Groeneweg van Mensen met een Missie

 

Delen