Atelierdag voor vormings- en roepingsverantwoordelijken

Op 19 april organiseert de KNR weer een Atelierdag voor vormings- en roepingsverantwoordelijken van religieuze instituten. Thema is dit keer ‘Leren bidden voorbij de woorden’

In voorbereiding op het Jubeljaar van 2025 heeft het Vaticaan het jaar 2024 uitgeroepen tot Jaar van Gebed. Voor religieuzen is gebed de bron en kern van hun leven. Maar hoe introduceer je nieuwe mensen in de gemeenschap in de betekenis en praktijk van het bidden? Wat is belangrijk om over te brengen en hoe doe je dat?
Hein Blommestijn O. Carm. zal de Atelierdag begeleiden. Hij is onder meer theoloog, psycholoog en oud-hoogleraar mystieke theologie. Hij woont in de kleine klooster-gemeenschap Ad Montem op Schiermonnikoog. In de ochtend zal hij spreken over het gebed als een ‘zijn in de Liefde’, voorbij woorden.
In de middag ervaren we onder zijn leiding wat deze benadering van het gebed kan betekenen voor het gezamenlijke of individuele bidden van psalmen.

Doelgroep en doelstelling

De Atelierdagen zijn er voor religieuzen die een taak hebben als vormings-verantwoordelijke of als contactpersoon voor zoekenden. Centraal staan collegiale ontmoeting en vorming middels het delen van ervaringen en inzichten. Hoort u bij deze doelgroep, dan bent u van harte welkom.
De Atelierdagen vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de KNR Commissie Presentie Religieuzen

Meer informatie

De dag duurt van 10.00 uur tot 15.15 uur en wordt gehouden in het generalaat van de Fraters van Tilburg.
Meer informatie en aanmelden: cpr@knr.nl

Delen