AMA-dag 2022: Gelijkwaardigheid

Op vrijdag 23 september wordt de jaarlijkse AMA-dag gehouden in Abdijhof Marënkroon in Nieuwkuijk. Het zal een bijzondere AMA-dag worden, omdat de twee nieuwe internationale leden van de commissie ook aanwezig zullen zijn:

– Zr. Sabina Pathrose van de Good Shepherd Sisters uit India en
– Zr. Agatha Chikelue van de Daughters of Mary Mother of Mercy uit Nigeria.

Zij zullen op basis van hun eigen ervaring vertellen over hun visie op het missionaire werk anno 2022. De directeur van Mensen met een Missie, Rick van der Woud, zal hun verhaal plaatsen in het bredere kader van “gelijkwaardigheid”. De toetreding van internationale leden van congregaties is een belangrijke stap voor AMA in de richting van meer gelijkwaardigheid. Overal in de wereld zijn religieuzen immers volop aan het werk om o.a. de erfenis van Nederlandse missionarissen verder vorm te geven. Hun stem willen we in de toekomst nog duidelijker laten doorklinken in de AMA-commissie.

In de middag op 23 september is er ook volop gelegenheid om persoonlijk met beide zusters en de andere AMA-leden in gesprek te gaan. De AMA-donoren ontvangen een aparte uitnodiging voor de AMA-dag, maar u kunt uzelf ook persoonlijk opgeven via: AMA@MensenmeteenMissie.nl of via telefoonnummer: 070 – 21 99 600.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, een routebeschrijving en het dagprogramma.

U bent allen van harte welkom!

Delen