Abdijmarkt Abdij van Berne

Abdijhuis, Abdij van Berne, Heeswijk

In 2021 vierden de Norbertijnen het 900-jarig bestaan van de orde. Ivm de corona-maatregelen werden een aantal van de geplande feestelijke activiteiten verplaatst naar 2022.

De Norbertijnen nodigen u graag uit voor de feestelijke Kloostermarkt. Op Tweede Pinksterdag en Norbertusdag, maandag 6 juni 2022 wordt de markt om 12.00 uur officieel geopend en tot 18.00 uur vinden talrijke activiteiten plaats op het terrein van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Met deze kloostermarkt willen de Norbertijnen iedereen in de gelegenheid stellen om elkaar te ontmoeten en nader kennis te maken met de vele mogelijkheden van en rond de abdij. De toegang is gratis.

ACTIVITEITEN – VERKOOP – INFORMATIE – LEZINGEN

Buiten op het abdijterrein en binnen een deel van de abdijgebouwen zijn rond diverse onderwerpen pleinen gemaakt. Daar vinden activiteiten plaats, wordt informatie gegeven en zijn producten te koop.
● diverse kloosters bieden hun producten aan, streekproducten, kunst en oude ambachten worden gepresenteerd
● uit de abdij worden meubilair en allerlei roerende zaken te koop aangeboden
● er wordt volop informatie aangeboden rond de thema’s inspiratie, pelgrimage en er is aandacht voor jongeren.
● in de zalen van het abdijcomplex worden korte lezingen gehouden door auteurs over hun boeken maar ook over de historie van de Abdij van Berne.
● het archief en de bibliotheek tonen unieke documenten en historische boeken.
● beleef de bijzondere akoestiek van de abdijkerk tijdens de muzikale voorstellingen (o.a. orgel) en zang (koor).
● speciaal voor kinderen wordt een eigen plein ingericht met activiteiten.
● de abdijwinkel biedt diverse artikelen aan tegen speciale kloostermarktprijzen
● Berne Abdijbier zorgt voor een uitgebreid terras en de verzorging van de inwendige mens. Eten en drinken zijn immers op een dag van elkaar ontmoeten van groot belang.
● het openluchtgebeuren wordt opgevrolijkt met muzikale medewerking van dorpsgenoten.

ONTMOETEN – VERWONDEREN – INSPIREREN – VERRASSEN

De Kloostermarkt is door de norbertijnen van Berne vooral bedoeld als gelegenheid om (weer) kennis te maken met elkaar. Ook wordt er een inkijkje gegeven in dat wat er gebeurt in dit historische Abdijgebouw. Ook na het jubileum van 900 jaar Norbertijnen (2021) wil de Abdij vooruit kijken, om actief een inspirerend onderdeel te blijven van deze omgeving. Daarom blijft het belangrijk om elkaar te ontmoeten, waarbij wel de corona-maatregelen in acht worden genomen. Kortom, laat u verrassen en kom naar de kloostermarkt op maandag 6 juni 2022. U bent van harte welkom!

 

Meer informatie

Delen