25e Stoutenburglezing

Rozemarijn van ’t Einde, dominee en activist, verzorgt de lezing ‘Rebelleren voor het leven’.

Sinds de eerste Stoutenburglezing is het leven op Aarde almaar sterker bedreigd. De noodzaak voor actie voor bescherming van de leefomgeving van ons en onze (klein-)kinderen neemt almaar toe. Onze regering laat het afweten. Nog steeds gaan er jaarlijks miljarden aan overheidssubsidies naar schadelijke fossiele energie. Deze zomer hebben Grootouders voor het Klimaat hiervoor nog de (nood-)klokken geluid van de Lange Jan in Amersfoort. En ondanks alle goedbedoelde en positieve acties van individuele mensen, organisaties en bedrijven is het niet genoeg. De verslechtering van de leefomstandigheden op Aarde gaat extreem snel. Een andere manier van denken en actievoeren is dringend nodig.
Rozemarijn van ’t Einde zal tijdens haar Stoutenburglezing vanuit een spirituele achtergrond de noodzaak en haar drijfveren voor actievoeren toelichten. Samen met Rozemarijn willen we je inspireren voor een andere manier van denken en actief zijn.
Dit is de laatste Stoutenburglezing die wij in Amersfoort organiseren. Vanaf volgend jaar zal De Huijberg in Huijbergen deze lezing organiseren.
We zijn daar blij mee. De Stoutenburglezing, ooit gestart vanuit het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg, krijgt zo weer een basis vanuit een communiteit die nauw verbonden is met de waarden van Stoutenburg. Wat zou het mooi zijn als ook jij de weg naar de Huijberg weten te vinden!

Delen